Dej každému dni šanci, aby se mohl stát tím nejkrásnějším ve Tvém životě.

Nádhera mého života... Asi tušíte, o čem bude tento blog...ano, správně, o všech radostech a nádherách mého života. Osobně se považuji za nejšťastnějšího člověka na světě. Najdete zde všechno, co mě více či méně zajímá a co tvoří můj život, s jedinou výjimkou, a tou jsou Orlické hory. Věnovala jsem jim samostatný blog, který najdete pod tímto odkazem: Po západu slunce... Potěšíte mě, když se budete vracet a nalézat zde inspiraci pro svůj život.

Vaše Lady In Brown






Vitamínové hody (2)

8. května 2017 v 19:57 | Lady In Brown |  Gastrokoutek

Zeleninové rizoto s krůtími prsíčky

200 g dlouhozrnné rýže, sůl pepř, 2 mrkve, 1 malá brokolice, 1 červená paprika, 500 g krůtích prsou, 1 lžíce másla, 1 cibule, stroužek česneku, 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)

Rýži uvedeme do varu ve 400 ml osolené vody. Přkryté vaříme na slabém ohni asi 20 minut. Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Papriku očistíme a lusk nakrájíme na nudličky. Mrkev a brokolici předvaříme osm minut, pak je scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Okořeníme, prudce opečeme na másle a vyjmeme. Cibuli a česnek najemno posekáme a zesklovatíme na vypečeném tuku. Přidáme papriku a vývar a vaříme čtyři minuty. Vložíme maso, mrkev, brokolici a krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme. Vmícháme rýži a upravíme na talíře.


Špenát s pórkem a vejci

500 g pórku, 500 g špenátu, 1 červená paprika, 4 vejce, 2 lžíce másla, 1 lžíce mouky, 250 ml zeleninového vývaru (z kostky), 125 ml smetany, sůl, pepř

Pórek nejprve omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Špenátové listy přebereme, propereme, necháme okapat a nahrubo posekáme. Papriku omyjeme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na kosočtverce. Vejce vaříme natvrdo osm minut.
Potom v hrnci rozehřejeme máslo. Vložíme na něj pokrájenou papriku a pórek a za občasného míchání opékáme po dobu asi tří minut. Pak přidáme rovněž nasekané špenátové listy, promícháme a necháme je změknout.
Zeleninu lehce poprášíme moukou a za stálého míchání ji přibližně dvě minuty smažíme. Přilijeme zeleninový vývar, který jsme si podle návodu připravili z kostky, smetanu, promícháme, uvedeme do varu a necháme dalších sedm minut podusit.
Nakonec směs osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Vařená vejce oloupeme, rozpůlíme a pokrm jimi obložíme.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za Vaši návštěvu na mém blogu a potěšíte mě, vrátíte-li se dříve či později opět.