Dej každému dni šanci, aby se mohl stát tím nejkrásnějším ve Tvém životě.

Nádhera mého života... Asi tušíte, o čem bude tento blog...ano, správně, o všech radostech a nádherách mého života. Osobně se považuji za nejšťastnějšího člověka na světě. Najdete zde všechno, co mě více či méně zajímá a co tvoří můj život, s jedinou výjimkou, a tou jsou Orlické hory. Věnovala jsem jim samostatný blog, který najdete pod tímto odkazem: Po západu slunce... Potěšíte mě, když se budete vracet a nalézat zde inspiraci pro svůj život.

Vaše Lady In Brown






Vitamínové hody (1)

10. března 2017 v 18:46 | Lady In Brown |  Gastrokoutek
Abych tu pořád neuváděla jenom sladké recepty, nabízím Vám také něco slaného.

Slaninové mozzarellové závitky

150 g lahůdkové cibule (bílé), 1 stroužek česneku, 650 g různě barevných paprikových lusků, 10 černých oliv, 8 lžic olivového oleje, 100 ml bílého vína, 2 lžíce bylinkového octa, 1/2 svazečku oregana, špetka cukru, sůl, pepř, 2 mozzarelly po 125 g, 32 plátků anglické slaniny (asi 250 g), 1 hlávka římského salátu, 2 lžíce klíčkového oleje

Cibuli oloupíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme semeníky a nakrájíme na proužky. Vše s olivami podusíme 4 minuty na rozpáleném olivovém oleji a zalijeme vínem a octem. Pod pokličkou dusíme dalších 6 minut.
Oregano omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Několik lístků odložíme stranou, ostatní nasekáme nadrobno a smíchám s cukrem, solí a 6 lžícemi olivového oleje. Zeleninu vyjmeme z pánve, promícháme s oreganovou zálivkou a uložíme asin a hodinu do chladničky.
Mozzarellu nakrájíme na 8 dílů, které obalíme dvěma plátky šunky. Závitky zpevníme párátky a uložíme do chladu.
Salát rozdělíme na talíře. Navršíme na něj paprikovou směs. Závitky ze všech stran opečeme na oleji a položíme na zeleninu. Posypeme lístky oregana.



Rybí špízy se zeleninou

300 g žlutých paprik, 1 cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 600 g rybího filé, sůl, pepř, 16 třešňových rajčat, 1 tenčí cuketa, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany, 1 lžíce sekané petrželky

Papriky omyjeme, pečlivě očistíme a pokrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a posekáme najemno.
Rozehřejeme jednu lžíci oleje a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme pokrájenou papriku a na slabém ohni dusíme přibližně po dobu 20 minut.
Mezitím filé omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a nakrájíme na kostky velikosti soust.
Třešňová rajčata a cuketu omyjeme. Cuketu pak ještě očistíme a nakrájíme na plátky silné zhruba jeden a půl centimetru.
Plátky cukety, jednotlivá třešňová rajčátka a na kostky nakrájenou rybu střídavě napichujeme na špízy. Každý z nich lehce poprášíme hladkou moukou.
V pánvi mezitím rozehřejeme asi 3 lžíce slunečnicového oleje, na němž pak po dobu přibližně 10 minut opékáme rybí špízy, přičemž je čas od času otočíme, aby byly opečeny ze všech stran.
Na kostky pokrájené papriky rozmixujeme a protřeme sítem. Tento základ vmícháme do smetany a necháme přejít varem, poté okořeníme a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku. Omáčku podáváme k rybím špízům samostatně. Pokud ji připravíme s červenou paprikou, bude výraznější.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 11. března 2017 v 14:32 | Reagovat

Závitky bych určitě jedla, ale rybí filé mi nejede. Připadá mi, že v poslední době dost smrdí rybinou a to nemusím. Máme rádi pangase. :-)

2 Veronika Veronika | E-mail | Web | 12. března 2017 v 14:39 | Reagovat

[1]: Taky mám pangase ráda a myslím, že by to mohlo jít udělat i z něj.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za Vaši návštěvu na mém blogu a potěšíte mě, vrátíte-li se dříve či později opět.