Dej každému dni šanci, aby se mohl stát tím nejkrásnějším ve Tvém životě.

Nádhera mého života... Asi tušíte, o čem bude tento blog...ano, správně, o všech radostech a nádherách mého života. Osobně se považuji za nejšťastnějšího člověka na světě. Najdete zde všechno, co mě více či méně zajímá a co tvoří můj život, s jedinou výjimkou, a tou jsou Orlické hory. Věnovala jsem jim samostatný blog, který najdete pod tímto odkazem: Po západu slunce... Potěšíte mě, když se budete vracet a nalézat zde inspiraci pro svůj život.

Vaše Lady In Brown






DIY pečený čaj

15. prosince 2016 v 22:24 | Lady In Brown |  Gastrokoutek
Jak jsem teď chodila na Charitu, měla jsem příležitost vyzkoušet pečený čaj. Přiznávám, že dřív jsem k tomu měla docela nedůvěru, ale po ochutnání toho charitního jsem musela změnit názor. Určitě nejsou všechny stejně dobré, ale tenhle byl vynikající, proto jsem si řekla, že to zkusím udělat doma taky. Zapátrala jsem na internetu, abych měla nějakou inspiraci, hlavně co se týče postupu. Našla jsem jeden recept, který jsem rámcově použila, ale dotvořila si ho k obrazu svému.

Do svého original pečeného čaje jsem použila kromě citrónů a meruněk všechno ovoce naše domácí. Bylo čerstvé, kompotované i mražené, ale nijak se to nepodepsalo na kvalitě čaje. Kromě výše zmíněných druhů jsem použila jahody, třešně, švestky, jablka a hrušky. Příště mám v plánu použít i např. banán, hroznové víno, kiwi atd.

Neměla jsem žádný přesný poměr jednotlivých druhů, ani nevím, kolik byla celková váha ovoce, ale určitě to muselo být více než dva kilogramy, možná i tři...plný pekáč toho byl. Přidala jsem rozinky, cukr, vanilkový cukr, posypala mletou skořicí a pokladla posledním badyánem, který jsme doma měli. Teprve o dost později, když už byl čaj dávno hotový, jsem si uvědomila, že recept obsahoval také hřebíček. Nu, což, příště budu chytřejší...

Dala jsem to do trouby vyhřáté na 180 °C, kde se to mělo dělat půl hodiny a během této doby dvakrát promíchat. Jenže nic moc se nedělo... Pak jsem zjistila, že v horním patře jsou asi dva plechy, které bránily vrchnímu přístupu tepla. Nicméně i když jsem je odstranila, nemělo to žádný výraznější efekt. Místo půl hodiny strávil čaj v troubě dvojnásobný čas...

Skleničky už byly připravené; vymyté i suché, takže po vyndání jsem okamžitě začala tuto vábně vonící i vypadající směs plnit, aby víčko dobře chytlo. Připravené množství skleniček mi akorát vyšlo, ale rozhodla jsem se to příště dělat do klasických velkých, šroubovacích zavařovaček, které půjdou lépe plnit a tak rychle se nespotřebují.

Myslím, že to bylo druhý den, kdy jsem načala první skleničku. Byla jsem holt zvědavá ženská, no...a byla jsem mile překvapená. Jen cukru se mi zdálo, že je v receptu moc, tak jsem dala méně, ale musela jsem si pak hotový čaj v hrníčku přisladit. Jinak chuť výborná, takže od té doby skoro nepiji nic jiného. Nějaké skleničky jsem už rozdala a brzy budu moci pracovat na dalších porcích. Takže za mě velká spokojenost a jsem určitě ráda, že jsem to vyzkoušela. Kdo se rozmýšlí, jestli do toho jít, určitě neváhejte.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za Vaši návštěvu na mém blogu a potěšíte mě, vrátíte-li se dříve či později opět.